Mijn favorieten

Aankoopmakelaar

Uw droomhuis kopen kent vele valkuilen. De deskundige aankoopmakelaar van Woon.nl (onderdeel van Van Bruggen Adviesgroep) stelt samen met u een aankoopplan op. Zo bent u verzekerd van de beste koop met daarbij de zekerheid dat u de juiste informatie heeft over de woning. Denk daarbij aan (verborgen) gebreken, bouwkundige staat, bestemmingplan enz. Met het advies van een Woon.nl makelaar kunt u vele duizenden euro’s besparen. Een huis kopen is een vak en wij verstaan dit vak als geen ander.

Een professionele begeleiding voor de aankoop van uw woning bieden wij aan vanaf € 375,-
 

De laagste prijs

De Woon.nl aankoopmakelaar is een professionele onderhandelaar die samen met u de aankoopstrategie bepaalt. Met als doel de beste koop. De beloning van de makelaar is afhankelijk voor een deel van het resultaat. Hoe lager de aankoopprijs hoe hoger zijn of haar aandeel in de beloning. Een fair deal. 
Om goed te kunnen onderhandelen heb je alle informatie nodig, de Woon.nl aankoopmakelaar gaat actief deze gegevens verzamelen. Zodat u weet wat u eventueel gaat kopen en er optimaal onderhandeld kan worden. Daarnaast begeleidt de aankoopmakelaar u tijdens het hele traject van inspectie van de woning tot en met de notaris. Belangrijke juridische zaken worden gecontroleerd en daar waar nodig aangepast. 

De kosten bedragen eenmalig € 475, daarnaast ontvangt de aankoopmakelaar een percentage over het verschil tussen de vraagprijs en de daadwerkelijke aankoopprijs. De hoogte van het percentage wordt altijd in overleg met u bepaald. 

Voorbeeld
De vraagprijs van de droomwoning is € 350.000, na onderhandelen wordt de woning gekocht voor € 335.000. Het voordeel is € 15.000*. De makelaar en opdrachtgever zijn in dit voorbeeld overeengekomen dat de prestatieafhankelijke beloning 15% is. 

De Woon.nl aankoopmakelaar ontvangt in dit geval een vergoeding van (15% over € 15.000) € 2.250 + € 475 = € 2.725. 

Naast de onderhandelingen om de laagste prijs te bereiken doet de aankoopmakelaar nog veel meer. 

* Een lager aankoopbedrag is ook voordelig voor uw overdrachtsbelasting, notariële kosten en natuurlijk de hypotheekkosten.

 

De werkzaamheden Woon.nl aankoopmakelaar

De Woon.nl aankoopmakelaar gaat echt voor u aan de slag. Een huis kopen is vaak een emotioneel moment waardoor belangrijke zaken over het hoofd worden gezien. De aankoopmakelaar is een professional en zorgt dat u de beste koop doet en dat alle juridische en notariële zaken in orde zijn. 
 

De werkzaamheden van de aankoopmakelaar:

 

  • inspecteren van de woning 
  • in beeld brengen van de positieve maar ook de negatieve zaken
  • onderzoek naar erfdienstbaarheden, kadaster en bestemmingsplan
  • bepalen van waarde van de woning
  • adviseren of een bouwkundige keuring noodzakelijk is
  • ontwikkelen van de onderhandelingsstrategie
  • voeren van de onderhandeling, waarbij er continue met u wordt afgestemd
  • adviseren over de taxatie voor de financiering
  • controleren en bespreken van de koopovereenkomst, transportakte en eindafrekening van de notaris
  • eindinspectie in de woning en begeleiding bij de notaris