Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Loseweg 290 - 292 in Apeldoorn 7315 HD

Loseweg 290 - 292

7315 HD Apeldoorn
€ 1.350.000,- k.k.
Te koop

Omschrijving

Prachtig volledig gerenoveerd en gemoderniseerd (2000) landhuis met maar liefst 270 m2 woonoppervlakte (excl 55 m2 woonoppervlakte van de oude smederij). Het rijksmonument heeft prachtige authentieke details en is oorspronkelijk gebouwd in 1694. Het pand heeft 11 kamers, waarvan 4 slaapkamer, 2 badkamers en een luxe keuken. Prachtig besloten tuin op het zuiden met veel privacy en een oase aan...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1694 Woonoppervlakte 334 m² Aantal kamers 11
Lees meer

Omschrijving

Prachtig volledig gerenoveerd en gemoderniseerd (2000) landhuis met maar liefst 270 m2 woonoppervlakte (excl 55 m2 woonoppervlakte van de oude smederij). Het rijksmonument heeft prachtige authentieke details en is oorspronkelijk gebouwd in 1694. Het pand heeft 11 kamers, waarvan 4 slaapkamer, 2 badkamers en een luxe keuken. Prachtig besloten tuin op het zuiden met veel privacy en een oase aan rust.

Rechthoekig pand van begane-grond met geknikt wolfsdak, dat aan de achterzijde aansluit tegen een gepleisterde puntgevel. Aan de voorzijde een afgeknotte puntgevel met vlechtingen. Aan de achterzijde een opkamer. Vensters met zes-ruits schuiframen en luiken. Waarschijnlijk begin 19e eeuw.


Beschrijving schuur

Inleiding
SCHUUR. Het gebouw dateert vermoedelijk uit het laatste kwart van de negentiende eeuw.

Omschrijving
De overwegend in halfsteens verband gemetselde, baksteen schuur is opgetrokken op rechthoekige grondslag en telt één bouwlaag onder een met grotendeels gesmoorde Hollandse pannen gedekt asymmetrisch zadeldak. Het pand heeft een asymmetrische hoofdvorm, die wordt veroorzaakt door een uitbouw aan de rechter zijde, die - door het ontbreken van bouwsporen - oorspronkelijk lijkt. Het zadeldak is aan de rechter zijde verlengd en opgetild. De gevels hebben een gecementeerde plint.
De asymmetrisch ingedeelde VOORGEVEL bevat links dubbele getoogde deeldeuren met daarboven een hooiluik. De deeldeuren worden ontlast door een anderhalf steens segmentboog, het hooiluik door een halfsteens rollaag. Rechts heeft de gevel een later ingehakte - storende -garagedeur. De gevel wordt afgesloten met een eenvoudige windveer.
De asymmetrisch ingedeelde LINKER ZIJGEVEL bevat rechts een deur met licht getogen bovendorpel, aan beide zijde geflankeerd door een 7-ruits gietijzeren venster met halfronde beëindiging aan de bovenzijde. Deur en vensters worden ontlast met een halfsteens rollaag.
De symmetrisch ingedeelde ACHTERGEVEL bevat op de begane grond een oud en vermoedelijk herplaatst tweelichtvenster met twee 15-ruits draairamen. De luiken van dit venster zijn verwijderd.
Waardering
Schuur uit het laatste kwart van de negentiende eeuw,
- Van stedenbouwkundige waarde vanwege de groepering van dit bijgebouw rond een erf, in combinatie met de bijbehorende woning en smederij. De gebouwen hebben een ensemblewaarde.


Beschrijving smederij

Inleiding
SMEDERIJ. Het gebouw dateert vermoedelijk uit het laatste kwart van de negentiende eeuw.

Omschrijving
Het in kruisverband gemetselde, bakstenen pand is opgetrokken op rechthoekige grondslag en telt één bouwlaag onder een met gesmoorde Hollandse pannen gedekt overstekend zadeldak. De linker zijgevel en de achtergevel zijn gepleisterd, de voor- en rechter zijgevel hebben een gepleisterde plint.
De asymmetrisch ingedeelde VOORGEVEL bevat links van het midden een entree met 4-ruits stolpdeur en - boven een kalf uitgevoerd in een halfsteens rollaag - een 8-ruits stalen getoogd bovenlicht, aan beide zijden geflankeerd door een getoogd 22-ruits gietijzeren venster. Entree en vensters worden ontlast door een halfsteens segmentboog. Geheel rechts bevindt zich een ingehakt getoogd 20-ruits gietijzeren raam.
De symmetrisch ingedeelde LINKER ZIJGEVEL bevat op de begane grond een 32-ruits stalen stolpdeur, ontlast door een dubbele halfsteens, licht getoogde rollaag. De geveltop heeft een rond gietijzeren venster met roedeverdeling in de vorm van een bloem, omringd door een halfsteens rollaag. De gevel wordt afgesloten met een eenvoudig geprofileerde windveer.
De ACHTERGEVEL bevat rechts van het midden een entree met opgeklampte deur met ruitvormig glaspaneel. Boven een bakstenen kalf een 5-ruits bovenlicht. Links en rechts bevindt zich een getoogd 20-ruits gietijzeren venster.
De symmetrisch ingedeelde RECHTER ZIJGEVEL bevat op de begane grond twee getoogde 16-ruits gietijzeren vensters. Het onderste deel van het linker venster is uitgevoerd als 8-ruits stolpraam. De geveltop heeft een rond gietijzeren venster met roedeverdeling in de vorm van een bloem. De gevel wordt afgesloten met een eenvoudig geprofileerde windveer.
Het INTERIEUR bevat nog enige elementen van de smederij. Een belangrijk deel van de inventaris is recent verhuisd naar het Historisch Museum te Apeldoorn. Tegen de achtergevel bevindt zich een gemetselde stookplaats met smeedijzeren mantel/afzuigkap. Daarnaast is er nog een natuurstenen bak voor koelwater en één bok van een houten travalje of hoefstal.
Waardering

Voormalige smederij uit het laatste kwart van de negentiende eeuw.
- Van stedenbouwkundige waarde vanwege de groepering van dit bijgebouw rond een erf, in combinatie met de bijbehorende woning en schuur. De gebouwen hebben een ensemblewaarde. De smederij speelt een beeldbepalende rol in het straatbeeld ter plaatse.
- Van cultuurhistorische waarde vanwege de voormalige functie en daaraan gekoppelde verschijningsvorm van de smederij. Bovendien van waarde als onderdeel van de voormalige bedrijfsbebouwing van het paleis Het Loo.

Loseweg 290 is uniek gelegen op een prachtige locatie, naast paleis het Loo.
Laat u verrassen door de ruimte en rust dat dit landhuis te bieden heeft.
Overdracht Status Beschikbaar Prijs € 1.350.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Landhuis Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Normaal Bouwjaar 1694 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan bosrand, aan rustige weg en in bosrijke omgeving Indeling Woonoppervlakte 334 m² Perceeloppervlakte 946 m² Overige inpandige ruimte 25 m² Externe bergruimte 64 m² Inhoud 1343 m³ Aantal kamers 11 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Energieklasse C Energie einddatum 02-05-2029 Isolatie Dakisolatie en muurisolatie Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel en open haard C.V.-Ketel Vaillant HR (Gas Combiketel uit 2013, Eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin, voortuin en zijtuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 560 m² (35.0 m bij 16.0 m) Ligging hoofdtuin Zuid Achterom Ja Kwaliteit tuin Verzorgd Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen, voor 4 auto's Voorzieningen Voorzien van elektra Parkeerfaciliteiten Op eigen terrein Parkeeroppervlakte 63 m² (820 bij 780) Totaal aantal garages 1 Dak Soort dak Samengesteld dak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monumentaal pand en monument Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie, TV kabel, Rookkanaal, Dakraam Kadastrale gegevens Gemeente Apeldoorn Sectie AB Perceelnummer 2377 Oppervlakte 946 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.